Prvi salon CROATA, otvoren u siječnju 1992. godine na Zagrebačkom Kaptolu, ponudio je širok izbor posebno dizajniranih i ručno izrađenih kravata u limitiranim serijama, te pobudio velik interes nacionalne i međunarodne javnosti. U godinama koje dolaze gotovo da nije bilo relevantnog medija u svijetu koji nije pohvalio originalnost Croata proizvoda i prenio zanimljivu priču o kravati i njezinom porijeklu.

Uz kravate, tvrtka je kroz godine vlastitim timom dizajnera i sa dvije proizvodnje postupno razvijala široki asortiman visokokvalitetnih modnih proizvoda proizvedenih u Hrvatskoj: ženski rupci i šalovi, muške i ženske košulje, prsluci, modni dodaci od kože, svile i metala, te nakit. Svaki od novih proizvoda je razvijan s namjerom da kupcima pruži spoj tradicionalnog hrvatskog majstorskog umijeća i dizajnerske lepršavosti.

Ova „inovativna klasika“ urodila je plodom i CROATA je ubrzo postala najcjenjenija i najpoznatija hrvatska modna marka. Razvojem vlastite maloprodaje, upravljanjem partnerskom mrežom distributera i prodajom korporativnim kupcima, tvrtka je iz godine u godinu rasla i razvila se u regionalnog lidera.

Također, tvrtka je osim luksuznog asortimana ponudila i proizvode za  različite tržišne segmente, stoga su vremenom razvijene i robne marke Ban, Souvenir, Trenk i Šestine, cjenovno niže pozicionirane,  te time zadovoljila potrebe cjelovitog tržišta.

U ožujku 2012., došlo je do smjene generacija, kada je za novog direktora imenovan Franjo Bušić, preuzevši upravljanje tvrtke od oca Marijana i njegovog dugogodišnjeg partnera Zlatka Penavića. Sjedište tvrtke nalazi se baroknoj palači iz 17. stoljeća adaptiranoj u suvremeni poslovni prostor, u samom središtu Zagreba, na adresi Kaptol 13.

S izuzetnim zadovoljstvom obavještavamo članove o potpisivanju ugovora o suradnji sa svjetski poznatim domaćim brendom Croata (www.croata.hr), s kojim smo osigurali 25% popusta na cjelokupni asortiman, na sve oblike plaćanja.

Više ostalih pogodnosti pogledajte na – http://www.akzvu.hr/pogodnosti/