Alumni klub Zdravstvenog veleučilišta proteklog je mjeseca učlanio svog tisućitog člana. „Ponosni smo na prvih tisuću, ali nastavljamo dalje. Cilj nam je okupiti što veći broj naših diplomiranih studenata koji će dostojno reflektirati pedesetogodišnju tradiciju jedne od najstarijih ustanova u obrazovanju zdravstvenih profesija.“, izjavio je Boris Ilić, potpredsjednik kluba diplomiranih studenata.

Podsjetimo, Alumni je popularni naziv (lat. alumnus, štićenik) za bivše studente nekog visokog učilišta koji ostaje u trajnoj vezi s njom. Alumni su uobičajena udruženja u svijetu, pa u nekim sveučilištima imaju i stoljetnu tradiciju. Alumni klub Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu djeluje od 2013. godine.

Neki od ciljeva Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta jesu povezivanje i udruživanje bivših studenata Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, poticanje i unapređivanje stručnih, znanstvenih i praktičnih aktivnosti svoga članstva te organiziranje skupova i predavanja za članove Kluba bodovana od strane Komora. Neke od djelatnosti Kluba kojima ostvaruje navedene ciljeve vezane su uz organiziranje formalnih i neformalnih sastanaka i tribina, druženja i skupova, sudjelovanje u međunarodnoj znanstvenoj i stručnoj razmjeni, uspostavljanje kontakata s klubovima diplomiranih studenata u zemlji i inozemstvu, znanstvena i stručna suradnja sa Zdravstvenim veleučilištem itd.

Jedan od prioritetnih ciljeva kluba predstavlja i organizacija stručnih usavršavanja u svrhu osiguranja kontinuiranog profesionalnog razvoja. U proteklom periodu Klub je tako organizirao edukaciju o mjerama osnovnog održavanja života uz primjenu AVD-a. Nakon teoretskog dijela edukacije polaznici su se mogli ranije predbilježiti za radionicu iste tematike. Polaznici koji su se prijavili za radionicu imali su mogućnost naučiti reanimaciju koristeći suvremene stimulatore te naučiti rukovati automatskim vanjskim defibrilatorom. Osnovno održavanje života uz uporabu automatskog vanjskog defibrilatora jedan je od prvih postupaka zbrinjavanja osobe koja je doživjela srčani zastoj. Ovakvim edukacijama Klub teži zbog velikog odaziva i interesa članova, stručnim i profesionalnim predavačima te ugodnoj atmosferi radionica. Govoreći primjerice o ovoj edukaciji, karte za sudjelovanje bile su rezervirane u rekordnom roku od svega nekoliko dana. Kapacitetom od pedeset polaznika otvorili smo još dodatnih dvadeset mjesta za sudjelovanjem u edukaciji, vodeći edukaciju i radionicu u dvije dvorane.

Digitalizacijom cijelog postupka organizacije edukacija, naši članovi iz udobnosti vlastitog doma mogu se registrirati za nadolazeće događaje. Upis u registar članova Kluba te otvaranje korisničkog profila u omogućeni su na web sučelju u svega nekoliko jednostavnih koraka. Nakon rezervacije, na email člana dolazi karta za ulaz na edukaciju sa pripadajućim QR kodom. Član organizacijskog tima koji vrši prijavu polaznika isti QR kod skenira mobilnim uređajem pomoću aplikacije (Event Ticket Plus) te se generira popis polaznika. Uspješnim polaskom edukacije na email polaznika šalje se potvrdnica.

Alumni klub Zdravstvenog veleučilišta svojim članovima omogućava ekskluzivne pogodnosti do čak 25% kod svojih partnera. Primjerice jedna od zadnjih sklopljenih suradnji jest sa tvrtkom Bauerfeind d.o.o. gdje naši članovi koriste popust pri kupnji pomagala prilagođenih za sve životne dobi.
Ostale pogodnosti članovi Kluba mogu uživati i u Varteksu, Clean Expressu, Kopitarni, Termama Jezerčica, Life Class Sveti Martin, Croata trgovinama te na edukacijama HDMSARIST i dr.

Kao tim Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta Zagreb težimo kvalitetnim edukacijama te interaktivnim radionicama, promociji Kluba među diplomiranim studentima, pogodnostima za članove Kluba te daljoj suradnji sa partnerima.