Učitavam Događaji

Poštovani,

Zdravstveno veleučilište organizira 17. Konferenciju medicinskih sestara i tehničara i 3. konferenciju zdravstvenih profesija od 22. do 23. ožujka 2018. u Opatiji  s vodećom temom i nazivom OBRAZOVANJE I ISTRAŽIVANJE ZA KVALITETNU ZDRAVSTVENU PRAKSU.

Vrhunski stručnjaci i iskusni istraživači i praktičari iz različitih područja zdravstva i drugih područja iznijet će nove spoznaje, preporuke, razmišljanja i razmijeniti iskustva sa sudionicima Konferencije.

Istraživanje je preduvjet i pretpostavka unapređenja svih aspekata brige o zdravlju, a efikasnije obrazovanje osigurava brži i kvalitetniji transfer znanja kao i efikasnu primjenu postojećih i novostečenih spoznaja.

Brzina otkrivanja novih činjenica i spoznaja kao i brojnost istraživanja svakodnevno rastu. Samo one društvene zajednice i pojedine društvene skupine koje se mogu aktivno uključiti u te akcelerirane procese bit će u stanju prilagođavati se promjenama  i omogućiti najvišu razinu usluga članovima svojih društvenih zajednica. Ovi procesi dobivaju posebno na težini kada je u pitanju zdravlje svih članova društvene zajednice. U aktivnostima koje su usmjerene postizanju kvalitetne zdravstvene prakse poželjno je koristiti sve raspoložive resurse za istraživanje i stjecanje novih znanja kao i za učinkovitiji prijenos tih znanja kroz edukaciju svih zdravstvenih djelatnika.

Program Konferencije uključuje različite sadržaje iz područja istraživanja i obrazovanja ali i pretpostavki za efikasno povezivanje ovih procesa sa svakodnevnom zdravstvenom praksom.

Sadržaji Konferencije OBRAZOVANJE I ISTRAŽIVANJE ZA KVALITETNU ZDRAVSTVENU PRAKSU razvrstani su u nekoliko cjelina i tema:

  • Istraživanje u zdravstvu i praksa temeljena na dokazima
  • Učinkoviti načini širenja novih istraživačkih spoznaja u 21. stoljeću
  • Karijera i obrazovanje zdravstvenih profesionalaca
  • Modeli obrazovanja zdravstvenih profesionalaca
  • Suvremene tehnologije i mogućnosti učinkovitog obrazovanja
  • Istraživanje i obrazovanje zdravstvenih profesionalaca i sigurnost pacijenata
  • Etički aspekti istraživanja u zdravstvu

Sukladno broju prijava radovi će se raščlaniti u odgovarajuću (pod)temu. Raduje nas Vaš dolazak te mogućnost zajedničkog traženja što boljih pristupa i postupaka u istraživanju i obrazovanju zdravstvenih stručnjaka. Program će biti objavljen po dovršenom postupku prihvaćanja radova.

Organizacijski i stručni odbor konferencije
Krešimir Rotim, Jadranka Pavić i Damir Lučanin

Podijeli ovu vijest! Odaberi svoju platformu.

Go to Top