U prostorijama Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, dana 11.02.2019. uspješno je održano predavanje BLS uz uporabu AED. Tom prigodom, prisutnima su se ispred Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta obratili predsjednik Kluba, Adriano Friganović, dipl.med.techn., potpredsjednik Boris Ilić, dipl.med.techn., te gost predavač Goran Stokić, ERC, ALS, ILS, i BLS instruktor iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

Nakon provedene edukacije, interaktivne radionice sa polaznicima vodili su Goran Stokić, ERC, ALS, ILS i BLS instruktor te Tin Gregurek, ERC, BLS i ILS provider. Polaznici koji su se prijavili za radionicu imali su mogućnost naučiti reanimaciju koristeći suvremene stimulatore te naučiti rukovati automatskim vanjskim defibrilatorom.

Osnovno održavanje života uz uporabu automatskog vanjskog defibrilatora jedan je od prvih postupaka zbrinjavanja osobe koja je doživjela srčani zastoj. Učenje osnovnog održavanja života uz uporabu automatskog vanjskog defibrilatora (AVD) je interaktivan proces koji zahtijeva i znanje i vještine.

Želimo se srdačno zahvaliti svima prisutnima na uspješno provedenoj edukaciji.