Poštovane/i,

Prof. dr. sc. Krešimir Rotim
konferencija, 17. po redu o temi „Obrazovanje i istraživanje za kvalitetnu zdravstvenu praksu“ plod je kontinuiteta rada Zdravstvenoga veleučilišta koje je više od pet desetljeća na čelu obrazovanja zdravstvenih djelatnika u Hrvatskoj. Bogatstvo Zdravstvenoga veleučilišta su djelatnici, studenti, te brojni suradnici koji zajedničkim naporima neprestance traže odgovore novim izazovima društvene stvarnosti.  Time čine napredak i pomak u zdravstvenoj skrbi i zaštiti pojedinca, oplemenjuju sustav, čine ga iz dana u dan boljim, jer ga prilagođavaju suvremenoj mjeri čovjeka u potrebi. Istodobno, svojim stečenim znanjem i stručnošću nadograđuju postojeće, te otvaraju nove stranice za buduće naraštaje, a sve nas to kao akademsku zajednicu stavlja uz bok europskim učilišnim institucijama.

Oko 600 djelatnika koji sudjeluju u nastavi,  oko 40 tak suradnih ustanova primarne, sekundarne i tercijarne razine, oko  4000  studenata u akademskoj godini  na 12 akreditiranih studijskih programa – brojka je koja pokazuje dinamiku i kapacitet ove obrazovne ustanove. Tema konferencije „Obrazovanje i istraživanje za kvalitetnu zdravstvenu praksu“ koja se nametnula kao potreba naše svakidašnjice spaja ono naučeno kroz obrazovanje, poziva nas na nove izazove istraživanja i sve skupa čini sinergiju u društvu u kojem živimo i djelujemo. I ovom konferencijom, razmjenom znanja i iskustava, kao odgovorni akademski građani  dajemo svoj doprinos današnjici. Na neki način, nastojimo biti putokaz suradnje u zdravstvenim timovima, a i kroz širinu tema koje su obuhvaćene kroz predavanja, rasprave i druge oblike izlaganja, nakana je pokazati da se uvijek može više i bolje, ali u jednom zajedništvu, uvažavajući svačiji doprinos na znanstvenom i iskustvenom promišljanju.

Bogatstvo su ljudi, zapravo vi ste bogatstvo ove Konferencije, ovoga društva, ove zajednice. S optimizmom kročimo u budućnost, uvažavajmo jedni druge, razmjenjujmo znanja i iskustva, jer na taj način neizostavni su plodovi koji nam jamče svjetliju i ljepšu budućnost! S tim mislima, uključimo se aktivno, u prvom redu svatko ponaosob prema svojim mogućnostima, a zatim zajednički dajmo svoj doprinos boljitku našega društva.

Prof.dr.sc. Krešimir Rotim

Pročitaj više

Dobitnici kotizacije za Opatiju 2018.

Alumni nagradna pitalica putem društvene mreže Facebook uspješno je privedena kraju. Troje nasumično odabranih sudionika, koji su točno odgovorili na nagradno pitanje, nagraditi ćemo kotizacijom za nadolazeći kongres Zdravstvenog veleučilišta – Obrazovanje i istraživanje za kvalitetnu zdravstvenu praksu, koji će se održati u Opatiji, od 22. – 23. ožujka 2018. godine.

Pročitaj više