Alumni klub Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu dana 19.11.2020. organizirao je Webinar putem Zoom platforme pod naslovom COVID-19: Izazovi zdravstvene skrbi s početkom u 14 sati. Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, edukativne aktivnosti u 2020.godini održavane su u virtualnom okruženju što je povoljno utjecalo na mogućnost praćenja webinara gdje više ljudi istovremeno može biti uključeno u edukacije. Stoga napominjemo kako je sudjelovalo stotinjak diplomanata sestrinstva, fizioterapije, sanitarnog inženjerstva, radne terapije, medicinsko-laboratorijske dijagnostike te radiološke tehnologije, kao i oko tisuću pasivnih sudionika koji su edukaciju pratili uživo putem stranica društvenih mreža.

Prezentacijsku temu webinara „Odgovor hitne službe u korona krizi“ održao je Damir Važanić, mag.med.techn., pomoćnik ravnatelja za sestrinstvo Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i član Nacionalnog stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, govoreći o organizaciji hitne medicinske službe u doba COVID-19 pandemije i preprekama s kojima se medicinsko osoblje svakodnevno susreće u terenskom radu. Posebno je istaknuo odrednice kriznog menadžmenta koje su pred zdravstvenim sustavom danas.  Napomenuo je kako se i krizne situacije mijenjaju na dnevnoj razini a shodno tomu mijenjaju se i napori u rukovođenju u kriznim situacijama.

Nadalje, Marica Trogrlić, mag.med.techn., glavna sestra Odjela za virusni hepatitis Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević s temom „Zdravstvena njega bolesnika oboljelih od COVID-19“, sudionicima edukacije približila je specifičnosti i zahtjeve sestrinske i medicinske skrbi za najteže COVID-19 bolesnike hospitalizirane na Klinici. Kolegica Trogrlić govorila je prisutnima o specifičnosti organizacije rada u Klinici, brojnosti osoblja i svakodnevnim izazovima i naporima s kojima se medicinske sestre, tehničari, liječnici i drugo zdravstveno osoblje susreće.

Webinar je za sve sudionike shodno bodovan od strane Hrvatske komore medicinskih sestara.

Izrađene su i personalizirane potvrdnice o sudjelovanju na webinaru koje su isporučene osobno elektronskim putem.

Zahvaljujemo se na angažmanu i odazivu svim polaznicima u ovim teškim i izazovnim vremenima. Veselimo se budućim e-edukacijama, tečajevima i razmjenama znanja i iskustva.

Vaš Alumni tim!