ZAGREB — Ususret Nacionalnom danu hitne medicinske službe, Alumni Zdravstvenog veleučilišta u suradnji sa Studentskim zborom Zdravstvenog veleučilišta, održali su u subotu, 27. travnja 2024. godine edukaciju na temu Osnovni postupci održavanja života uz uporabu AVD uređaja. O važnosti stjecanja te ponavljanja navedenih znanja i vještina govori i činjenica o iznimnom interesu za sudjelovanje na ovom događaju, na koji se prijavilo više od 120 sadašnjih i bivših studenata Zdravstvenog veleučilišta.

Prisutne su tom prilikom pozdravili dopredsjednik AKZVU Boris Ilić, mag.med.techn., prodekan za studente doc.dr.sc. Ozren Rađenović te predsjednica Studentskog zbora Gabrijela Bogić. Nakon pozdravnih govora, predavanje su održali Goran Stokić, bacc.med.techn., spec. u djelatnosti HMS te Tomislav Radivoj, MT iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba. Nakon predavanja, svi prisutni imali su mogućnost u okviru radionice samostalno usavršiti vlastite vještine reanimacije.

Zahvaljujemo se ovom prilikom predavačima, sudionicima te volonterima AKZVU i veselimo se susretu na budućim edukacijama.