U organizaciji Strukovnog razreda fizioterapije Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta (AKZVU), 12. 12. 2023. u prostorijama Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, održana je edukacija pod nazivom Ples, kondicija, prevencija. Ovom događaju nazočio je najveći broj sudionika u zadnjih godinu dana.

Ovoga puta plesni koraci naših gostiju iznenađenja otvorili su simpozij. Rumbu i cha cha cha  otplesali su Doris Kralj i Krešimir Bilić. Ispred Alumni kluba,  prisutne je pozdravila tajnica i voditeljica strukovnog razreda fizioterapije Margareta Begić, dipl.physioth., nakon čega je predstavila prvu gošću cijenjenu magistru kineziologije Tamaru Despot. Zanimljivim i interaktivnim predavanjem, prisutnim sudionicima približena je specifična, konkretna uloga kineziologa i kondicijskog trenera kod profesionalnih plesača Nacionalnog ansambla LADO. Važnost multidisciplinarnog tima koji uključuje aktivan i trenutan angažman svih relevantnih stručnjaka ortopeda, fizioterapeuta, kondicijskog trenera, plesnog trenera naglašena je kroz cijelo predavanje. Iskustvo gošće koja je bila profesionalna plesačica, 20 godina radila s profesionalnim nogometašima te sada kao kondicijski trener Ansambla LADO pobliže je naglasila koliko je potrebno neprestano se usavršavati, nadograđivati znanja te surađivati s drugim članovima tima kako bi se postizali vrhunski rezultati uz naravno prevenciju ozljeda i što bržu i kvalitetniju rehabilitaciju ozljeda.

Potom se druga gošća, Gabriela Pilić, prvostupnica trenerske struke, svojim plesnim iskustvom kao profesionalna plesačica nadovezala na prethodno predavanje. Manje formalno, ali izuzetno zanimljivo bilo je čuti kako održati profesionalno partnerstvo u plesu desetak godina, kako je biti dio popularne emisije „Ples sa zvijezdama“ te koliko je u standardnim i latino-američkim plesovima pojavnost različitih ozljeda te kako teče rehabilitacija istih. Nakon predavanja, edukacija je zaključena diskusijom gdje su sudionici postavljali  pitanja i iznijeli komentare vezane uz temu. Sam kraj obilježili su naši gosti plesači otplesavši božićni jive i tako priveli kraju ovogodišnju posljednju  Alumni edukaciju. Doris kralj apsolventica je sociologije i kroatistike na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a Krešimir Bilić prvostupnik je fizioterapije, student 1.godine diplomskog stručnog studija fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu i ponosni član Alumni kluba.

Kao i prethodne Alumni edukacije, sudjelovanje je bilo u potpunosti besplatno za sve Alumni članove i studente Zdravstvenog veleučilišta.

Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima na interesu i sudjelovanju, a posebno zahvaljujemo predavačima Tamari Despot i Gabrieli Pilić te plesačima Doris Kralj i Krešimiru Biliću na vremenu i trudu da nam približi svoje zanimanje na najbolji način te im želimo puno uspjeha u daljnjem radu. Posebno zahvaljujemo i volonterima AKZVU, studentima studija fizioterapije i sestrinstva Zdravstvenog veleučilišta: Ivani Kolarec, Katarini Husarek, Petri Ilić i Valnetinu Loborecu.