U organizaciji Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta, 18. ožujka 2024. održano je predavanje „Primjena lokalnih antireumatskih pripravaka”. Uvodno je predstavnica razreda fizioterapeuta AKZVU-a Margareta Begić dipl.physioth. pozdravila nazočne te predstavila goste – doc. dr. sc. Katarinu Fehir Šola, mah.pharm. i Velibora Viboha, mag.physioth.

Na početku edukacije, doc. dr.sc. Fehir Šola približila znanja o temeljnom liječenju boli kroz vid farmacije te osnovama kako djeluju oralni analgetici te transdermalni lokalni pripravci. Naglasak je dan i na samoj upotrebi istih, količinski, vremenski te kada i što možemo koristiti u samoliječenju, a kada je potrebno obratiti se liječniku. S primjenom lokalnih antireumatskih pripravaka i njihovim različitim djelovanjem u primjeni kod sportaša u rehabilitaciji upoznao nas je Velibor Vibor, mag.physioth. Na stručan, zanimljiv i dinamičan način oba predavača su nam približila i uz prikaz svog iskustva objasnila znanstvene i stručne odrednice u primjeni lokalnih antireumatskih pripravaka. Predavanje je zaključeno diskusijom s naglascima o konkretnoj primjeni antireumatskih pripravaka, prevencijski, rehabilitacijski te zašto je važno količinski i vremenski slijediti upute liječnika, farmaceuta i fizioterapeuta kako bi učinak istih bio uistinu valjan.

Kao i prethodne Alumni edukacije, sudjelovanje je bilo besplatno za sve Alumni članove.

Ovim putem zahvaljujemo volonterima Tei Sedlić, Pauli Bebek, Valentinu Loborcu i sudionicima na odazivu, a posebno zahvaljujemo doc. dr. sc. Katarini Fehir Šola, mag.pharm. i Veliboru Vibohu, mag.physioth. na trudu, izdvojenom vremenu i prenešenom znanju. Želimo im puno uspjeha u daljem radu. Veselimo se idućim druženjima u što većem broju!