ZAGREB – Godišnja skupština Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta održana je 12. prosinca 2018. godine, na kojoj je, između ostaloga, članovima podneseno godišnje izvješće o radu Kluba u 2018. godini te plan rada na narednu godinu.

Rad na povećanju članstva

Tijekom 2018. godine, Alumni klub Zdravstvenog veleučilišta nastavio je s aktivnim provođenje mjera poticanja diplomanata na članstvo, zahvaljujući čemu u ovom trenutku oko 1000 registriranih članova. S ciljem olakšavanja prijema u članstvo te približavanja aktivnosti Kluba novim članovima, AKZVU od tekuće godine svoje aktivnosti promovira i u sklopu Svečane promocije studenata, gdje u prosjeku po događaju u članstvo primi oko stotinu novih članova.

Članske pogodnosti

I u tekućoj godini, Klub je članstvu nastojao osigurati dodatne članske pogodnosti. Tako je u tekućoj kalendarskoj godini sklopljen Sporazum o suradnji s tvrtkom Promontorium d.o.o. koja u svom vlasništvu raspolaže Specijalističkim centrom za dijagnostiku, rehabilitaciju i sport – BodyBalance, u kojem je Alumni članovima osigurano 20% popusta na usluge centra. Uz najnoviju pogodnost, u tekućoj godini aktivni su i nadalje Sporazumi o suradnji sa osam drugih partnera: Varteks, Croata, PBZ Card, CleanExpress, Terme Jezerčica, Hrvatsko društvo med. sestara i tehničara anestezije, reanimacije i intenzivnog liječenja, Kopitarna, FocusMedical kojim članstvu osiguravamo do 25% popusta na pojedine proizvode i usluge.

Tvoja Alumni priča

S ciljem promocije pojedinih istaknutih i uspješnih diplomanata Zdravstvenog veleučilišta i sadašnjih članova Kluba, otvorena je rubrika Alumni priče‘ gdje u različitim formatima posjetiteljima mrežnih stranicama donosimo uspješne priče o diplomantima. Posljednji u nizu profila oni su predsjednice Hrvatske komore medicinskih sestara i tehničara, diplomirane medicinske sestre Slave Šepec te pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo KBCSM, Biserke Režek, dipl.med.techn.

Besplatne interaktivne radionice i predavanja

Trajno i višekratno naglašavajući važnost cjeloživotne, kontinuirane edukacije svih profila zdravstvenih stručnjaka obrazovanih na Zdravstvenom veleučilištu, Klub je u suradnji sa svojim strukovnim razredima u ovoj godini organizirao predavanja na temu: Komunikacijska pristupačnost kod gluhih i gluhoslijepih pacijenata, Cerebralno oštećenje vida u dječjoj dobite Tehnike ublažavanja stresa prilikom izvođenja radioloških pretragaSvi događaji bodovani su sukladno pravilnicima Hrvatske komore medicinskih sestara te Hrvatske komore zdravstvenih radnika. Svakako valja naglasiti i kako su radionice za članove u cijelosti besplatne te kako kontinuirano nailaze na izuzetan odaziv članstva, gdje su popunile svoje kapacitete u cijelosti i prije završetka rokova za prijavu.

Uz navedeni doprinos trajnom usavršavanju, Klub je u proteklom razdoblju bio i jedan od suorganizatora na kongresu Futur-Z: Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015-2030., održanom 10. – 12. studenoga 2017. Tom prilikom, Klub je putem nagradnog natječaja omogućio i besplatnu kotizaciju za pet svojih članova. Nastavno na uspješnu suradnju, Klub sudjeluje u suorganizaciji i ovogodišnjeg kongresa gdje u listopadu također ponovno planira darovati pet kotizacija najuspješnijim Alumni članovima.

Unaprjeđenje komunikacije sa članstvom

Tijekom protekle godine uloženi su i značajni napori s ciljem unaprjeđenja komunikacije sa članstvom putem mrežnih stranica i stranica društvenih mreža. Tako je u 2018. godini, posljedično rezultatima analiza koje govore kako 58.1% korisnika konzumira sadržaj putem mobilnih uređaja, integrirana najnovija Google AMP (en. Accelerated Mobile Page) funkcionalnost koja korisnicima koji pristupaju putem mobilnih uređaja omogućava gotovo trenutno učitavanje mrežnih stranica vijesti i događaja. Osim navedenoga, svi članci mrežnih stranica integrirani su sa najnovijim Facebook Instant Articles sustavom koji korisnicima koji pristupaju putem mobilne aplikacije Facebook nudi interaktivan, dinamičan i izuzetno brz način konzumacije sadržaja.

Uzevši u obzir i izniman interes za programima usavršavanja Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta, proces prijave i preuzimanja potvrdnica za sve događaje u organizaciji Kluba, gotovo je u cijelosti automatiziran. Članovima je tako omogućeno da nakon prijave na mrežne stranice, odaberu željeni događaj te rezerviraju svoju ulaznicu, ovisno o raspoloživim mjestima, te naposljetku preuzimaju samostalno potvrdu putem vlastitog Alumni profila. Pri dolasku na događaj, organizator u sustavu potvrđuje dolazak te polaznik na svom profilu dobiva mogućnost preuzimanja potvrdnice po završetku događaja. Kao posljedica kontinuiranih unaprjeđenja sustava, mrežne stranice Kluba u protekloj godini zabilježile su 6.2 tisuće posjeta, što označava porast od 177% u odnosu na isto razdoblje prošle godine.