U organizaciji Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta, 3. listopada održano je predavanje na temu „Cerebralno oštećenje vida u dječjoj dobi“. Ispred Malog doma Zagreb – vodećeg centra za djecu i mlade s višestrukim poteškoćama i oštećenjem vida, predavanje su održale magistra edukacijske rehabilitacije i stručnjakinja za vid Snježana Seitz te magistra fizioterapije Jaminka Gagula.

Kako i zašto nastaje i koje su to ozljede mozga koje mogu dovesti do cerebralnog oštećenja vida samo su neka od pitanja na koje je pružen odgovor. Prikazani su i različiti video isjeci djece kod koje se sumnja na cerebralno oštećenje vida kako bi i sudionici sami mogli napraviti procjenu i isplanirati daljnju skrb.

Ispred Alumni kluba, prisutne su pozdravili voditeljica strukovnog razreda sestrinstva, Ana Marija Hošnjak, dipl.med.techn., predsjednik Adriano Friganović, dipl.med.techn. te potpredsjednik Boris Ilić, dipl.med.techn. Uz zahvalu predavačima i svim prisutnim sudionicima – još jednom je naglašeno zadovoljstvo s iznimnim odazivom na ovakvu vrstu programa trajnog usavršavanja te najavljena daljnja namjera organizacije ovakvih vrsta događanja. Ova, druga u nizu interaktivnih edukacija u organizaciji Alumni kluba, popunjena je također u rekordnom roku, što svakako potvrđuje činjenicu da su zdravstveni stručnjaci prepoznaju važnost trajne profesionalne edukacije te joj iznova odgovorno pristupaju.

Osim trajne posvećenosti organizaciji ovakvih događaja, značajni napori uloženi su i u unaprijeđenje i pojednostavljivanje procesa prijave. Tako će sudionici za sve buduće događaje svoje besplatne kotizacije i ulaznice moći, nakon prijave na stranice Kluba, i rezervirati tim putem; a prve potvrdnice o sudjelovanju već su sada članovima dostupne za preuzimanje putem njihovih korisničkih profila.