ZAGREB – U organizaciji  Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta (AKZVU), 22. ožujka 2023. u prostorijama Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, održano je predavanje pod nazivom „Mogućnosti konzervativnog i operacijskog liječenja skolioza“.

Izuzetno poučno i zanimljivo kasno poslijepodne ispred udruženja najavila je i pozdravila nazočne  tajnica AKZVU-a Margareta Begić, dipl.physioth., nakon čega je riječ preuzela Alma Ćurtović, bacc.physioth., Bobath instruktor, Schroth terapeut. Zanimljivim i interaktivnim predavanjem upoznala nas je s mogućnostima konzervativnog liječenja idiopatskih skolioza, približila Schroth metodu, rekla nešto više o samoj fizioterapijskoj  procjeni, važnosti dobre suradnje i edukacije pacijenata te prikazala nekoliko zanimljivih slučajeva.  Predavanje je zaključeno diskusijom gdje su sudionici imali priliku postaviti pitanja i iznijeti komentare vezane uz temu.

Kao i prethodna Alumni predavanja, sudjelovanje je bilo u potpunosti besplatno za sve Alumni članove i studente Zdravstvenog veleučilišta.

Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima na interesu i sudjelovanju, a posebno zahvaljujemo predavačici Almi Ćurtović na vremenu i trudu da nam na najbolji način približi navedenu temu te joj želimo puno uspjeha u daljnjem radu. Zahvaljujemo i volonterima AKZVU, studentima Zdravstvenog veleučilišta studija fizioterapije  Daksi Ani Lasić, Ines Levak, Ivani Kolarec, Stelli Marjan, Gabrieli Tečić te Leu Markoviću i studenticama studija sestrinstva Pauli Bebek i Loreni Belić.  Veselimo se idućim druženjima u što većem broju!