U organizaciji Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta, 24. svibnja 2023. održano je predavanje „Temeljne spoznaje o skoliozama – kozervativno i operativno”. Uvodno je predstavnica razreda fizioterapeuta AKZVU-a Margareta Begić dipl.physioth. pozdravila nazočne te predstavila dr.sc Mislava Čimića, dr.med. spec.ortopedije i lokomotornog sustava, subspec.dječje ortopedije i lokomotornog sustava i kolegicu Almu Ćurtović, bacc.physioth., Schroth terapeuta.

Na početku nam je dr. Čimić približio znanja o razvoju liječenja skolioza kroz povijest te naglascima na operativnom liječenju skolioza u današnjici. S pristupom konzervativnog liječenja skolioza, njegovim principima i sastavnicama upoznala nas je kolegica Ćurtović prenoseći na zanimljiv način teoriju kompleksnosti skolioza i praktičnu primjenu Schroth metode. Na stručan, zanimljiv i dinamičan način oba predavača su nam približila i uz prikaz svog iskustva objasnila temeljne spoznaje o skoliozi i njenom liječenje. Predavanje je zaključeno diskusijom s naglascima o važnosti timske suradnje fizioterapeuta koji provode konzervativnu liječenje i liječnika ortopeda s operacijskim doprinosom – suradnja je izuzetno bitna tijekom cjelokupnog liječenja.

Kao i prethodne Alumni edukacije, sudjelovanje je bilo besplatno za sve Alumni članove.

Ovim putem zahvaljujemo volonterima i sudionicima na odazivu, a posebno zahvaljujemo doktoru Mislavu Čimiću i kolegici Almi Ćurtović na trudu i izdvojenom vremenu. Želimo im puno uspjeha u daljem radu.

Veselimo se idućim druženjima u što većem broju!