ZAGREB – U organizaciji  Strukovnog razreda fizioterapije Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta (AKZVU), 9. svibnja 2023. u prostorijama Zdravstvenog veleučilišta Zagreb, održano je predavanje pod nazivom „Učinci psa pomagača u (re)habilitaciji djece“.

Izuzetno poučno i zanimljivo kasno poslijepodne ispred udruženja najavila je i pozdravila nazočne  tajnica AKZVU-a Margareta Begić, dipl.physioth., nakon čega je riječ preuzela Mihaela Grubišić, mag.physioth., pred., NDT i Maes terapeut, SIAT terapeut, stručni voditelj terapijskog psa. Zanimljivim i interaktivnim predavanjem upoznala nas je s mogućnostima (re)habilitacije uz pomoć terapijskog psa, podijelila svoje iskustvo u radu s terapijskim psom te prikazala pozitivne učinke i izazove  rada s terapijskim psom u (re)habilitaciji djece. Predavanju su također prisustvovali kolege iz centra Silver s dva terapijska psa koji su ovo predavanje učinili još posebnijim i svim prisutnim sudionicima omogućili susret s terapijskim psima.  Predavanje je zaključeno diskusijom gdje su sudionici imali priliku postaviti pitanja i iznijeti komentare vezane uz temu.

Kao i prethodna Alumni predavanja, sudjelovanje je bilo u potpunosti besplatno za sve Alumni članove i studente Zdravstvenog veleučilišta.

Ovim putem zahvaljujemo svim sudionicima na interesu i sudjelovanju, a posebno zahvaljujemo predavačici Mihaeli Grubišić na vremenu i trudu da nam na najbolji način približi navedenu temu te joj želimo puno uspjeha u daljnjem radu. Također zahvaljujemo kolegama iz Centra Silver koji su svim prisutnim sudionicima omogućili da se susretnu s terapijskim psima o kojima smo mnogo toga saznali na ovom predavanju.  Zahvaljujemo i volonterima AKZVU, studentima studija fizioterapije Zdravstvenog veleučilišta  Ivani Kolarec i Lovri Šimeku i studentici studija sestrinstva Pauli Bebek.  Veselimo se idućim druženjima u što većem broju!