Ivana Crnković, rođena je u Zagrebu, 22.09.1986. godine. Dodiplomski stručni studij fizioterapije pri Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu završva 2008. godine, a 2011. godine završila je Specijalistički diplomski stručni studij fizioterapije te stekla zvanje diplomirani fizioterapeut. 2016. godine magistrirala u području medicinskih znanosti/Second Bologna level post-graduated Master’s study Health Sciences na visokoškolskoj instituciji Alma Mater Europaea – European Centre Maribor. Kao diplomantica Zdravstvenog veleučilišta, Alumni klubu priključuje se 2016. godine.

Top stipendija za top studente

6. srpnja 2011. godine u zagrebačkom hotelu Westin  održano je deseto jubilarno proglašenje dobitnika Top stipendije za top studente. Tom prilikom proglašeno je 27 najboljih studenata u Republici Hrvatskoj među kojima je, u A kategoriji posebno nadarenih studenata, izabrana i Ivana Crnković. Za najprestižniju stipendiju u Hrvatskoj, koja osim izvrsnog prosjeka ocjena vrednuje i angažman studenata u izvannastavnim aktivnostima.

Dodjela Top stipendije za top studente 2011. / FOTO: Osobna arhiva/Ivana Crnković

Asistent na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu

Od lipnja 2011. godine izabire se u asistenta na Zdravstvenom veleučilištu iz područja Biomedicine i zdravstva, polje Kliničke medicinske znanosti u grani Fizikalna medicina i rehabilitacija. Licencirani je fizioterapeut te aktivna članica Hrvatske komore fizioterapeuta. Područje znanstvenog interesa joj je procjena i unapređenje razine tjelesne aktivnosti svih dobnih skupina u okviru preventivne fizioterapije i onkološke rehabilitacije.

Pilot projekt sa zagrebačkim klub laringektomiranih

Pilot projekt zajedno sa zagrebačkim klubom laringektomiranih osoba je kroz IT radionicu (2016.) pod vodstvom Ivane Crnković osposobio četiri člana za korištenje računalom. Radionica je sadržavala tri ključna elementa, a to su kvaliteta usluge, dostupnost informacijama i stručno vodstvo tima. Informatičkom edukcijom laringektomiranih korisnika savladala se komunikacijska barijera između korisnika i njihovih obitelji te stručnih tijela, omogućila kvalitetna i brža izmjena informacija te međusobna potpora među korisnicima i njihovih obitelji.

Sjećaš se svojih studentskih dana? Imaš uspješnu karijeru? Javi se.

Pošalji nam svoju priču