ZAGREB — U okviru aktivnosti Erasmus+ projekta Digital Education in Nursing (DEN), 21. listopada 2022. u kabinetu za zdravstvenu njegu Zdravstvenog veleučilišta, organizirano je snimanje video materijala praktičnih vještina kolegija Osnove zdravstvene njege.

Snimljeni materijali biti će prikazani studentima zemalja članica projekta, u obliku interaktivnog predavanja putem Moodle sustava, tijekom sastanka koji će se održati 29. studenoga – 3. prosinca 2022. u Celju, Republika Slovenija. Osim studenata iz Hrvatske, u ovom dijelu projektnih aktivnosti, sudjelovati će i studenti iz Sjeverne Makedonije, Slovenije, Srbije i Švedske.

Navedeni materijali predstavljaju i vrijedan dodatak obrazovnom procesu, obzirom da u ovom trenutku ne postoje javno dostupne snimke praktičnih vještina iz područja sestrinstva na hrvatskom i engleskom jeziku, u formi objektivnog standardiziranog kliničkog ispita. Upravo iz tog razloga, za očekivati je da će snimke biti od koristi za savladavanje praktičnih vještina ne samo studenata Zdravstvenog veleučilišta već i onima u zemljama istog ili sličnog govornog područja.

Članovi DEN projekta i nastavnici Zdravstvenog veleučilišta Boris Ilić, dipl.med.techn., Martina Smrekar, dipl.med.techn., Vesna Turuk, prof. te Olja Vori, mag.rel.int. et dipl. zahvalili su se studentima studija sestrinstva i volonterima Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta Pauli Cvenić, Anđeli Kovač, Mariji Lučić te Nini Marinko na sudjelovanju u projektu; a kako su protekle radne aktivnosti pogledajte na fotografijama i snimkama u nastavku.

Vitalni znakovi: Mjerenje tjelesne temperature na m. timpani

Vitalni znakovi: Indirektno auskultacijsko mjerenje krvnog tlaka

Measurement of Blood Pressure (EN)