U organizaciji Alumni kluba Zdravstvenog veleučilišta, 28. siječnja održano je predavanje na temu Tehnike prevencije i liječenja u sportu: fizioterapijski pristup.

Predavanje je održano u suradnji sa Veliborom Vibohom, dipl.physioth., osnivačem i ravnateljem Poliklinike Medical Body Balance, službenim fizioterapeutom Hrvatske teniske reprezentacije, Hrvatske ženske reprezentacije te poznatih tenisača Borne Ćorića i Donne Vekić.

Više od 70 prisutnih sudionika, ispred Alumni kluba pozdravili su predsjednik Alumni kluba Adriano Friganović, dipl. med. techn., potpredsjednik Boris Ilić, dipl. med. techn. te voditeljica Odjela strukovnog razreda fizioterapije doc.dr.sc. Snježana Schuster.

Tko je fizioterapeut u sportu, zahtjevi modernog sporta i sve veća potreba za fizioterapeutom, odgovornost i očekivanja od sportskog fizioterapeuta, što i gdje sve radi sportski fizioterapeut, prevencija ozljeda u sportu, specijalne fizioterapijske tehnike u sportoskoj fizioterapiji, nove metode liječenja te sudjelovanje u trenažnom procesu i natjecateljskom sportu – samo su neke od tema o kojim je bila riječ.